«Tanker fra verdens ytterkant»

Office for Contemporary Art (OCA) åpner satellittkontor i Tromsø, i dag.

Kontoret, som er i SpareBank 1 Nord-Norges kulturnæringsstiftelses lokaler, skal fungere som en base i Nord-Norge i forbindelse med OCAs nye satsing ”Tanker fra verdens ytterkant. Perspektiver fra nord”. Fredag 26. februar markerer de åpningen av satellittkontoret i Tromsø ved å holde en mottakelse på Troms Fylkeskultursenter Kysten.

OCA er en stiftelse opprettet av Kulturdepartementet og Utenriksdepartementet med formål å legge til rette for og stimulere til utveksling mellom norske og internasjonale kunstinstitusjoner og profesjonelle aktører innen kunstfeltet. De holder vanligvis til i Oslo, men nå har de i midlertid rettet blikket mot Nord-Norge og Svalbard.

OCA-direktør og kurator Katya García-Antón har siden ansettelsen i 2014 fattet en spesiell interesse for Nord-Norges kulturhistorie inkludert samisk kultur og språk.

Gjennom OCAs pop-opp serie som ble avholdt over hele landet inkludert Tromsø og Kirkenes i 2014, kom hun i nær kontakt med lokale institusjonelle og individuelle aktører. Disse fortsetter å spille en avgjørende rolle i utviklingen av programmet som vil foregå ut 2017.

Prosjektet vil komme til uttrykk i flere former, hvor høydepunktet er en internasjonal tverrfaglig konferanse med tittelen ”Tanker fra verdens ytterkant” som arrangeres i samarbeid med Nordnorsk Kunstmuseum (NNKM) på Svalbard i midten av juni 2016. Konferansen vil samle internasjonale navn fra kunst, psykologi, filosofi, historie, naturvitenskap og juss og debattere tema som kunst, miljø og bærekraftighet, samt opprinnelige nasjoner og urbefolkningen i nord. Kontoret i Tromsø vil være i bruk i forbindelse med OCAs reiser og møter i regionen.

Trykk her for mer informasjon hos OCA

(Toppillustrasjon: Willem Barents kart over nordområdene. 1598–99. Tegningen var vist på Nordkapp Museum i 2010. Utlånt av Erling Walsøe).

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *