Mye vil ha mer, og fanden vil ha fler!

Tango og tekster, med Arctimus trio og Ingvil Holthe Bygdnes, som hadde idè og regi
Sjøbua kro, onsdag 22.6., Festspillene i Nord-Norge 2016.

«The deadly sins – seven tangos for piano trio» av Johan Ullèn, ble urframført 2009. Her ble den spilt av Erica Toth på fiolin, Runa Bergsmo på cello og Ann Sofi Godø på piano. I starten svinset alle tre rundt i lokalet i sine snuppete saloon-korsetter og nettingstrømper, og var til å spise opp! Arctimus – landsdelsmusikerne i Troms – hadde en fantastisk kveld på jobb, samspilte og osende av spilleglede. Det er en fryd å se og høre hva musikere som har fått betingelser for å bli godt kjent og spille seg sammen får til!

De ni tekstene startet med Andrè Bjerke som beskrev syndefallet, hentet fram Jacob Sandes dårlige samvittighet etter en rangel, løftet fram ei misunnelig venninne, den alminneliggjorte hverdagsrasismen, var innom Heinrich Bøll og Tramteatret, Joanna Murray-Smith om vrede, og til slutt Stein Mehren. I midten kom den morsomste teksten, og den eneste hjemmelagde: utdrag fra diverse matanmeldelser. Det var hint av det ene, og coulis av det andre, mer latterlig og groteskt enn fristende.

Til sammen dekte tekstene hovmod, latskap, misunnelse, gjerrighet, begjær, fråtseri og vrede. De ga politiske og filosofiske perspektiv til temaet gjennom tekster fra alle kanter av vår kulturkrets, og alle ble glitrende framført av Ingvild Holthe Bygdnes. Ho framførte dem med et avslappa kroppsspråk  kostymet var forsøksvis hoffnarrens. Med en så god framføring som hennes, kunne kostymet vært hva som helst.

Publikum, 60 – 70 stykker, hadde kjent sin besøkelsestid. De fikk kvalitet, som de håpet på, og gjengjeldte tilliten med god respons hele veien.

Vrede, hovmot, og begjær er tre av de syv dødssyndene. Til sammen utgjør de essensen av det fremmedfrykten består av. På den måten føyer forestillinga seg fint inn i ei linje i festspillprogrammet i år .

 

 

15 replies
 1. FirstLucienne
  FirstLucienne says:

  I see you don’t monetize your blog, don’t waste your traffic,
  you can earn additional bucks every month because you’ve got hi quality content.
  If you want to know how to make extra money, search for:
  Mrdalekjd methods for $$$

 2. android app store
  android app store says:

  Heya i аm for the fіrst tiume һere. I foᥙnd tһіs board аnd I find Ӏt reallly uѕeful & it helped me out mᥙch.
  I hope to giνе sⲟmething bɑck аnd aid others
  likе you aded me.

 3. ShawnaSmall
  ShawnaSmall says:

  I have checked your website and i have found some duplicate content,
  that’s why you don’t rank high in google, but there is a tool that can help
  you to create 100% unique articles, search for; Boorfe’s tips unlimited content

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *