”Made in Mosjøen” webbynominert

The Webby Awards – «the Oscars of the Internet» – har nominert den norske nettserien «Made in Mosjøen» i kategorien «Online Film & Video: Weird». I dag, 26. april, får Aleksander L. Nordaas fra Mosjøen som står bak serien, vite om han kan ta turen over dammen for å hente hjem prisen.

Serien, som foreløpig er rimelig ukjent i Norge, er med dette i meget godt selskap med blant annet Beyoncé og Rihanna, som er nominert i andre kategorier. Fra Norge har kun Innovasjon Norge/Visit Norway tidligere vært nominert til – og vunnet – en Webby, da for beste nettside i 2012. «Made in Mosjøen» er i så måte første norske film/serie-produksjon som har muligheten til å stikke av med prisen som regnes som «the Internet’s highest honor».

  • The Webby Awards er den gjeveste prisen man kan håpe på for de som skaper nettbasert innhold – da inkludert nettserier – noe som selvfølgelig er svært gledelig for den lille, lokalproduserte serien vår. Dette fører forhåpentligvis til at vi stikker oss enda litt mer ut i innholdsjungelen på nett, og for min personlige del er det betryggende å vite at innholdet ikke bare funker i mitt eget hode, sier manusforfatter og regissør Aleksander L. Nordaas.

    Serieskaper Aleksander L. Nordås, står bak "Made in Mosjøen".

    Serieskaper Aleksander L. Nordås, står bak «Made in Mosjøen».

«Made in Mosjøen» (madeinmosjoen.com) er en gratis nettserie på 19 korte episoder, som kort fortalt handler om blant annet fiskegevær, døde katter og ulite magisk ost. Over 70 prosent av karaktergalleriet i serien er gestaltet av lokale førstegangsskuespillere fra Mosjøen. Likevel har serien – som er spilt inn i Mosjøen, på engelsk – på kort tid klart å hevde seg blant internasjonale nettserier.

Serien ble lansert 15. november 2015, og har på fem måneder blitt nominert til seks priser. For noen uker siden gikk Indie Series Awards av stabelen, hvor serien var nominert til «Best Directing: Comedy», og nylig ble serien vist under LA Webfest – som har nominert «Made in Mosjøen» til hele fire priser; Beste foto, lyd, effekter og musikk.Og nå er altså serien nominert til en Webby Award, da i kategorien «Online Film & Video: Weird». Prisutdelingen for The 20th Annual Webby Awards finner sted i New York neste måned.

Aleksander L. Nordaas som har laget serien,  jobber som manusforfatter og regissør, i hjembyen Mosjøen. Han er medeier av produksjonsselskapet Yesbox Productions, hvor han blant annet har stått for manus og regi på spillefilmen «Thale», samt flere barnekortfilmer på NRK Super; herunder «Mister Mjukis», «Rallskanken» og «Soppmonsteret».

Mer om nominasjonen her

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *