Fotokunstner flytter fra London til Bodø

Fotograf og visuell kunstner Marianne Bjørnmyr (29) forlater nå London til fordel for Bodø, fordi hun opplever at det rører seg mest innen kunst og kultur i nord.

– Det virker som det skjer stadig mer i Bodø for tida. Jeg tror det har en sammenheng med etableringen av Stormen. Det sies at når først én ting skjer, så tuller det på seg, sier Bjørnmyr.

Fotografen har reist mye rundt men har hatt base i London i sju år, der hun også har tatt en master i fotografi ved London College of Communication.

Bjørnmyr fikk i januar reisestipend fra Nordland fylkeskommune og skal bruke pengene til en studiereise til Japan til høsten. Dette i forbindelse med et prosjekt om en spesiell trykkemetode som kun brukes der, og som hun selv vil bruke i en utstilling senere.

"An Authentic Relation" av Marianne Bjørnmyr. Foto: Privat

«An Authentic Relation» av Marianne Bjørnmyr. Foto: Privat

I 2013 ga hun ut fotokunstboken ”Shadows/Echoes” og for tida jobber hun med en ny bok med planlagt tittel ” An Authentic Relation”. Denne boken er bygget rundt dagboken til Lenert Hasenbosch, som hun kom over på Ascension Island, og som startet interessen hennes for hvordan navigere mellom dokumentasjonsmetoder. Boken planlegges lansert i Berlin sammen med en utstilling til sommeren og skal videre til Bodø på sensommeren.

Høydepunkt ellers i karrieren hennes så langt, er Høstutstillingen i Oslo i 2014 og i Den 69. Nordnorske Kunstutstillingen i Bodø Kunstforening i fjor.

Installasjon, Marianne Bjørnmyr. Foto: Privat

Installasjon, Marianne Bjørnmyr. Foto: Privat

Marianne Bjørnmyr har familie i Bodø og har alltid pendlet en del til Nord-Norge. Senest sist helg deltok hun som instruktør med egen workshop for ungdom på Lofoten Internasjonale Fotofestival (LIFF). Så er det Island og London igjen, før hun tar med seg flyttelasset og den britiske samboeren, og flytter til Bodø til påske.

– Han har vært en sterk pådriver for å flytte til Nord-Norge. Han er dokumentarfotograf og bildene han tidligere har levert fra nord for polarsirkelen til utenlandske magasin, bejubles overalt. De synes det ser så fantastisk ut her!

Etter påske får de to fotografene kontorsted i Mediegården i Bodø, som er et kontorfellesskap for kreative næringer. Paret har flere spennende prosjekter på gang allerede. I juni er de plukket ut som Artist in Residence på Træna, der de sammen skal lage en havbok om salt.

Marianne Bjørnmyr har tidligere vært tilknyttet Festspillene, da hun i 2014 deltok som instruktør på verkstedet ”Bilder i bevegelse” om samspillet mellom foto og dans.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *