Debatten går

Diskusjonen om nordlendingen, som startet i kunst- og kulturmagasinet HØTT, ruller videre i Harstad Tidende.

Bård Borch Michalsen, førstelektor, forfatter og tidligere Harstad Tidende-redaktør, kritiserte Agenda Nord-Norges tildeling av ærespris til Arthur Arntzen, i et innlegg i HØTT som ble lansert før helga.

Ta en titt i det nye kunst- og kulturmagasinet HØTT her

Bård Borch Michalsen mener at det å gi en slik ærespris til Arthur Arntzen, er for lite framoverskuende. Michalsen mener Arthur Arntzen er en fremragende person, journalist og humanist, men at prisen burde gått til noen som ville inspirere mer for framtida. Han nevner for eksempel Pål Moddi Knutsen, Iselin Steiro, Violet Road, Tom Høgli, Sivert Høyem, Bjørn Sundquist, Silje Lindberg, Mari Boine, Tommy Wirkola, Erlend Elias, Røyksopp, Knut-Eirik Dybdal, Dag Sørås eller Sophie Elise.

Det har fått Rolf Olsen i Olsen Consulting i Harstad, til å reagere. I eget innlegg på Facebook og dagens Harstad Tidende, skriver han at ”ingen nordlending har de siste femti årene betydd mer for nordnorsk stolthet, bevissthet og identitet enn journalisten, forfatteren og professoren ved Universitetet i Tromsø”.

Olsen mener det er helt på sin plass at Arthur Arntzen fikk denne aller første æresprisen, i regi av Agenda Nord-Norge. Identiteten som nordlending i Arthur Arntzens ånd, er det som har sveiset oss sammen og som bygger opp under stoltheten over å være nordlending. Olsen mener ifølge Harstad Tidende at det i årene framover vil deles ut flere fortjente priser på mange områder, til utrolig nyskapende og unge nordlendinger.

Se artikkel fra HØTT her:

Nordlendinger, finnes de? HØTT, 1. utgave

Nordlendinger, finnes de? HØTT, 1. utgave

Bestill 1. utgave av HØTT her

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *