Lanseringshilsninger fra bransjen

Her hilser bransjefolk nysatsingene HØTT og arcticarts.no. Du er også velkommen til å si din mening, om dagens lanseringer!

Kristin Risan, kunstpedagog, Nordnorsk kunstnersenter (NNKS), Svolvær:

  • Min glede er stor over at Festspillene kommer med kunstblogg og eget kunst- og kulturmagasin. Jeg jobber som kunstformidler med hele Nord-Norge som arbeidsområde og dette er en gavepakke for mitt arbeidsfelt. Det gjelder både bloggen og kulturmagasinet. Landsdelen trenger en slik arena,  der vi både kan hente informasjon, utveksle meninger og la oss utfordre på det vi selv produserer. I en tid med  filter-løs informasjonsflom skal det bli deilig å holde en støyfri trykksak mellom hendene og vite at den handler om oss, kunst- og kultur i Nord-Norge, fra perm til perm!

Henrik Olsen, Samtingsråd:

  • Eg ønsker velkommen et eget kunst- og kulturmagasin som tar pulsen på kunst- og kulturlivet i nord. Et spennende initiativ fra Festspillene i Nord-Norge, som har som mål å være en samlende og framsynt kulturlokomotiv i nord. Suksess er avhengig av at kulturlivet omfavner og bidrar til debatt. For egen del håper eg magasinet vil synliggjøre samisk kunstliv som en naturlig og innovativ del av det nordnorske, noe festspilldirektør Maria Utsi har gode forutsetninger for å klare.

Birgitte Strid, teatersjef Nordland Teater:

  • Jeg synes det er utrolig flott at Maria Utsi og Festspillene initierer fora for debatt av kunst og kultur i nord. Riksdekkende presse og tidsskrift har ikke kapasitet til å dekke nordfylkenes mangfoldige tilbud i stor nok grad – selv om ønsket nok er til stede. Eget magasin og blogg vil derfor kunne fange opp og synliggjøre mange flere tanker og strømninger, og slik føre til økt bevissthet – og selvbevissthet –  omkring nordnorsk kunst og kultur. Gratulerer så mye med lanseringen!

 

 

2 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *