Et møte med Snefjord

Kristine Hansen Nordgaren ble utnevnt som en av mottakerne av Festspillenes Ungkunststipend, under Festspillene i fjor. Nå er hun premiereklar med konserten «Et fokus på Snefjord» mandag 20. juni på Festspillene i Nord-Norge. Nylig besøkte også den talentfulle unge perkusjonisten bygda Snefjord, for første gang. Her er glimt fra hennes møte med utgangspunktet for prosjektet.

 

Kristine Hansen Nordgaren, har hatt sitt første møte med Snefjord. Foto: privat

Kristine Hansen Nordgaren, har hatt sitt første møte med Snefjord. Foto: privat

Hvilke forventninger hadde du til Snefjord? 

  • Jeg hadde ikke så mange forventninger egentlig. Jeg hadde sett for meg en liten plass i naturskjønne omgivelser, og det er jo akkurat det Snefjord er 🙂 

Hvordan ble ditt første møte med Snefjord?

  • Iskaldt! Jeg måtte ut og ta noen bilder i x antall minusgrader, og antrekket var ikke tilpasset kulden … Men solen kom opp, så sol, kombinert med en kjempeflott kjøretur, gjorde dette til et supert første møte. 

Hvorfor er akkurat Snefjord så viktig i ditt prosjekt? 

  • Snefjord ble viktig på grunn av joiketradisjonen som jeg oppdaget gjennom boken til Ola Graff. Så ganske tilfeldig, i grunn. 

Fant du inspirasjon her, som vil vise seg igjen i konserten din under Festspillene? 

  • Absolutt, og dette vil ha noe å si for den visuelle delen av framføringen vår. I tillegg får publikum se bilder fra Snefjord. Flesteparten av bildene er hentet fra boken til Graff, men jeg kommer også til å vise noen av mine egne bilder derfra. 

Lærte du noe du ikke visste om joik eller bygdelivet her? 

  • Jeg møtte ingen mens jeg var her februar, så jeg lærte med andre ord ikke noe nytt. 

Ville du flyttet til Snefjord? 

  • Drømmen om en liten kunstnerbolig i naturskjønne omgivelser er absolutt tilstede, og Snefjord er jo et godt alternativ, selv om Lofoten lokker mest for meg personlig. 🙂 

Hvordan er du i rute til konsertene du skal holde på Festspillene i Nord-Norge 20. juni?

  • Vi er godt i rute. Trioen har møttes flere ganger, blant annet i forbindelse med opptak og masterkonserten min. Datoene fram mot konserten i juni er spikret, så dette lover godt.

Gleder du deg til premiere og albumutgivelse under Festspillene?

  • Jeg stormgleder meg! 

Hva skjer i livet ditt etter festspillkonserten?

  • Etter Festspillene skal jeg gå i gang med et nytt prosjekt der jeg skal introdusere og framføre ny musikk for to nye instrumenter. Med hjelp fra Hurdal Musikk & Instrumentservice har jeg fått utviklet og lagd en reinofon (som er med på «Et fokus på Snefjord) i tillegg til en ReiLimba. Så dette gleder jeg meg til! Men før den tid skal jeg ta noen uker fri med familien min. 🙂

Her kan du lese mer om konserten og kjøpe billetter til «Et fokus på Snefjord»

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *